Main

Protetica

Protetica este o specializare a stomatologiei a carei misiune este obtinerea unei danturi echilibrate din punct de vedere functional si estetic. 

Lucrarile protetice pot fi:

- lucrari protetice - coroane sau punti
- proteze dentare fixe sau detasabile
- fatete dentare
- incrustatii dentare

 

Coroana dentara

Este recomandata in cazul in care dintele a suferit o pierdere semnificativa din structura. Pastreaza aspectul natural al dintelui, iar in cazul respectarii principiilor de igienizare si profilaxie dentara, poate avea o durata de folosinta de peste 10 ani.

 

Puntile dentare

Inlocuiesc unul sau mai multi dinti lipsa. Practic, o punte dentara este sprijinita cu ajutorul coroanelor dentare pe dintii slefuiti sau implanturile vecine, fiind formata central dintr-unul sau doi dinti realizati dintr-un material ce respecta principiile bio-esteticii.

Puntile si coroanele dentare pot fi realizate din ceramica integrala sau zirconiu si din metalo-ceramica.

 

Protezele dentare

Sunt destinate persoanelor care au pierdut o mare parte din dantura. Protezele dentare pot fi: complete sau partiale, fixe sau detasabile. Protezele totale inlocuiesc intreaga dantura, iar protezele partiale sunt atasate de regula dintilor naturali ramasi pe arcada, de cele mai multe ori fiind necesara aplicarea de coroane dentare pe acestia.

Protezele dentare pot fi realizate din materiale sau rasini acrilice sau metalo-ceramice.

 

Fatetele dentare

Sunt utilizate mai ales din cosiderente estetice. Cu ajutorul fatetelor dentare se rezolva aspectul estetic necorespunzator al unui dinte, care poate insemna: decolorare, suprafata sau forma neregulata. Cel mai utilizat material pentru confectionarea fatetelor este ceramica.

 

Incrustatiile dentare

Reprezinta o alternativa a obturatiilor, fiind o solutie minim invaziva in cazul in care suprafata ocluzala a dintelui a suferit o pierdere de tesut mare, pentru restaurare nefiind totusi recomandata coroana dentara.

Marident Clinic
Str. Cuza Voda, Nr. 20
410101 Oradea, Romania
Tel.: +40 / 359 800 203
Mobil:+40 / 755 122 770
Program de lucru:
Luni - Vineri: 10:00 - 19:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis
info@marident-clinic.ro